Cookies notice
We uses cookies to offer you the best experience online. By continuing to use our website, you agree to the use of cookies. If you would like to know more about cookies and how to manage them please view our privacy & cookie policy.

Compensar medical center: Green facade in Colombia

Bogotá, Colombia

23/10/2013


The green facade of Compensar is located in a central patio of a medical center on the north of Bogotá, with east orientation. It measures 9 meters wide and 6 meters high, a total of 51 m2.

The main difficulty of this green wall was to match the vertical garden with the large-format windows. The species used for this Vertical Garden were selected on the basis of the location and orientation, as well as of the thermal and light gradients; creating a relaxing atmosphere and design to contribute to the recovery of this clinic patients that will be looked after in a room with a large window facing the vertical ecosystem, so they can enjoy it while being treated.

A Vertical Gardens improves the efficiency and reduces discomfort of the people who have vegetation at their workplace (Lohr et al. 1996 ; Bringslimark et al. 2007).

A great use and application of the Paisajismo Urbano’s patent, made by our Groncol partners.
Compensar medical center: Green facade in Colombia

Watch the building process of our green wall



Where can i find this project?


Share
Contact us
Offices: Avenida San Francisco de Asís, 64 - 03195 El Altet
+34 965 688 134
info@paisajismourbano.com